rutinerna på platts

Nu är alla rutiner på plats, lillan har inställt sig i ledet och gör som alla andra.. typ iaf..

Hon äter lite oftare, men iaf på bestämda tider, och frulle, lunch och middag äter hon med oss. Pojkarna lägger sig klockan 18.00 och lillan klockan 21.00 (eftersom hon sover mellan 17.30 och 18.30) men sedan sover hon till klockan 8.00 som alla andra och vaknar pigg och glad. :-D

Inget av mina barn har vaknat på morgonen och skrikit, jag vet att det är vanligt att barn gör så, men jag har faktiskt aldrig varit med om det. På gott och ont kanske, för det har nog hänt att frullen blivit väl sen då ingen har krävt att få komma upp på  morgonen och jag gärna ligger och drar mig i sängen till närmare 10.00 iaf. Men det är ju skönt att inte måste hoppa upp ur sängen på morgonen så fort barnen slår upp ögonen.

Det finns ju två "talesätt" om barn, det ena är att man får de barn man förtjänar och det andra är att man får de barn man klarar av. Jag har definitivt fått de barn jag klarar av och inte dem jag förtjänar ;-)

Måste ju få skriva också allt som lillan har lärt sig: sitta, ta sig dit hon vill, drar sig upp så att hon kan tömma lådor på dess innehåll, trycka på knappar för att det skall låta och säga saker som da, da och ba, ba :-)

Så det går framåt för lillan, hon håller på att bli stor hon också :-D

<-- nyårs 09-10

Imorgon släpps kollektionen :-D

Jepp, imorgon händer det.. meandi:s vårkollektion :-D

I söndags var jag på säsongsupptakt och tittade på kläderna, och de är sååå fina, så jätte, jätte fina. Det är många måsten i vårens kollektion. Jag brukar inte vara så intresserad av vårkläder då jag oftast inte känner mig särskilt fin i den typen av kläder, men oj vad dyr denna vår kommer att bli :-p

Då jag först såg kläderna så tänkte jag att "det där plagget får vi nog svårt att sälja" men igår då jag provade kläderna så insåg jag att det var ett av de plagg som jag bara måste ha :-D

Också det viktigaste då.. barn kläderna!!!!! Jag kan ju inte säga så mycket om dem ännu eftersom de inte är släppta ännu, men jag kan iaf meddela att dom är gudomligt underbara precis som vanligt :-D

På fredag skall ja ha mitt första party och det skall bli så roligt att få vara med ända från start av kollektionen, att få vara den första som visar kläderna för mina kunder :-)


www.meandi.se

<-- J somnade på rumsmattan i sin fina body från meandi :-D

irriterad på dagis

Är det så att de inte orkar med att ha så många barn på dagiset så måste de ju klaga mer till kommunen?!

Jag är inte så sugen på att åka och hämta mina barn för att de är "sjuka" då de verkligen inte är sjuka alls..

Igår ringde de och sa att I mådde så dåligt (45 minuter efter att vi lämnat dem) så vi var tvungna att hämta honom genast, och eftersom det är en mil att köra enkel väg så är det ju bara att hämta D också man vill ju inte köra sex mil om man slipper.. räcker gått med fyra..

Då pojkarna kom hem så var de på strålande humör bådatvå, de åt frukt och lekte inne,  sedan åt de lunch och lekte efter det ute. Middagen var häller inga problem och I var inte stilla en sekund.

Jag blir så irriterad och arg.. >:-(


goda och dåliga nyheter!

Jag hade tänkt skriva om hur jag och barnen åkte tefat tillsammans idag, jag och alla tre pojkarna samtidigt, staplade på varandra. Först jag, sedan A, I i A:s knä och D på toppen.. Hjälp vad fort det gick och vad roligt vi hade och så himla gott det var med varm choklad då vi kom in. Men nu kom det något i mellan så jag skall inte skriva det där jag skall skriva...

... vi har en vattenskada...

Det rinner in vatten via fönsterkarmen på fönstret uppe i trappen, sedan rinner det både på utsidan av väggen (listerna runt fönstret inne är helt förstörda) och även inuti väggen så att det blir blött på toan på nedervåningen.

Så, jätte skojigt, det kommer inte att bli någon altan i sommar, det kommer att bli en ny innervägg istället. och hur mycket jobb kan det bli då det är väggen med trappen och då det rör sig om två rum?< br />
Suck, suck, jag får hoppas att det finns en tanke med detta och att det visar sig att trotts att det blir dyrt och jobbigt så blir det ändå till det bättre i slutänden. Denna vattenskada kanske är början på min stora lycka!!!

*drömma kan man ju alltid*

<-- lite glädje i tillvaron :-)

äntligen

Nu är det nya glaset på plats, efter många om och men, det första glaset sprack ju redan efter någon vecka eftersom det inte var härdat, vilket jag tog för givet. Man skall aldrig ta saker för givet. Men som sagt, nu är det gjort, tog bara drygt ett år från det att första glaset satt där tills nu då det nya är ditskruvat :-D

Det är lite snyggare nu då det inte är en massa sprickor och silvertape ovanför spisen :-)

Jag har gjort ett roligt byta idag också, det kom hit en tjej i en skåpbil och bytte en graco gåstol mot ett gammalt rostigt gjutjärnsbadkar som vi hade stående i stallet. Ett underligt byte, men jag tror att vi blev nöjda bådatvå.
Jag hade ju tänkt fixa till det där badkaret och ha det själv, men det krävdes för mycket jobb, jag vet att det aldrig skulle bli av, tillskillnad från gåstolen som vi redan har invigt. J når ju dock inte ner till golvet då hon sitter i den, men med lite hjälp från D så går det bra :-D

D körde in henne i ett hörn i köket och sedan sprang han iväg till hallen så jag ropade och frågade om han bara skulle lämna henne där i hörnet, men då var han redan påväg tillbaka, för han hade ju bara parkerat lite fort för att springa och hämta posten ;-) precis sådär som jag brukar göra :-D

Det är så roligt att se då barnen tar efter det man gör själv, då inser man hur mycket de förstår och lägger på minnet. Jag kanske inte kommer att tycka att det är lika roligt den dagen de härmar något som jag är mindre stolt över, men än sålänge så gör de faktiskt som jag säger och inte som jag gör. *peppar, peppar*


tandläkaren..

Idag var jag hos tandläkaren, jag har inte varit dit alls sedan det började kosta pengar för 7år sedan. Tandläkaren såg lite chockad ut ;-)

Jag hade hål i tre av visdomständerna och i en av de vanliga. Så den vanliga skall jag laga om några veckor och de andra tre får vi se om de lagar eller om det är lika bra att dra ut dem, de har ju en benägenhet att bara gå sönder igen de där visdomständerna!

Men nu känns tänderna sådär blanka och fina, man kan som inte låta bli att känna på dem med tungan hela tiden :-)
Särskilt framtänderna i underkäken, på baksidan av dem hade jag väldigt mycket tandsten, så nu då hon har skrapat bort den så känns tänderna jätte skumma :-D

Eftersom det är en vanlig dag idag och karlen är på jobbet så hade jag ju lilla J med mig. Man kan tro att de aldrig har sett en bebis på folktandvården :-D alla sköterskor som inte hade patienter gullade med henne och busade medan hennes mamma plågades till tårar i den fina lila stolen. Tänk att ett litet barn kan göra människor så glada, att det behövs så lite :-)
Alla som har äldre släktingar som bor på äldreboenden borde ta med sig sina små barn och åka dit, jag tror att det skulle förgylla mångas sinnen :-)

Lillans rosa vagn gjorde också succé, så det så (min man gillar den inte), den är underbar!




ambivalent igen..

Idag är en sådan där dag då jag känner två känslor samtidigt, lika starkt, så egentligen gör det inget, men jag hade ju kunnat slippa tänka på det alls?

Idag ångrar jag att jag gjorde min operation, idag hade jag verkligen kunnat falla för frestelsen och tänkt "bara en till, det går ju ändå så bra just nu, det skulle nog ordna sig". Men samtidigt i andra delen av huvudet tänker jag.. "vilken otroligt tur att jag fick operationen, för idag hade jag verkligen kunnat glömma hur jobbigt det är med graviditeter, hur dåligt jag mått både psykiskt och fysiskt och vilket jobb det är med en bebis. Vilken tur att jag tog rätt beslut då jag var vid mina sinnen..!"

Det var just dessa dagar jag tänkte på då jag ratade alla andra preventivmedel som de föreslog mig istället för operationen, för hade jag fått välja just idag så hade jag slutat med p-piller eller beställt tid för att plocka ut ev spiral.

Så just idag känner jag mig stark i mitt beslut, just idag vet jag att jag gjorde rätt!!




Idag blev han tre år.. :-)

Idag blev D 3år gammal, och på lördag har vi barnkalas för A som fyllde 7år på nyårsafton.

Jag är verkligen inte ung längre. Det är nästan lite läskigt att tänka på hur gammal man har blivit utan att märka det. Som då någon säger att det var flera år sedan man träffades, ni vet bara en sådan där sak man säger, och helt plötsligt inser man att det faktiskt var typ fem år sedan man såg människan sist. Vilket i sin tur betyder att man har blivit fem år äldre än vid det tillfället då vi sist sågs.. hjälp..

Det kan inte vara 7årsedan jag satt hemma med A på dagarna och såg lilla huset på prärien och the Brady bunch för att det var för kallt för att gåut och för att han åt för ofta för att jag skulle kunna läsa eller spela tvspel ;-)

Det kan inte ens vara tre år sedan jag satt inne i badrummet och försökte amma D, eftersom det var det varmaster rummet i huset och jag får mjölkstockning bara jag tänker på ett gradantal lägre än +23.

Nää.. jag är verkligen inte ung längre, 27år gammal, omgift, fyra barn, minibuss och ett stort hus i skogen.

Men åandrasidan, vem behöver vara ung då man redan har allt man kan önska sig i livet?! enda anledningen till att vara ung är ju ändå för att ha tid att träffa någon att gifta sig med, skaffa barn med och köpa hus med ;-) eller hur :-D


RSS 2.0